Artikelen over geld Verdienen

Geld Verdienen

De eerste stap naar een financieel onafhankelijk leven is meer geld verdienen.

Als je uit de schulden wilt komen en wilt werken richting een financieel onafhankelijk leven, dan zul je iets moeten doen om meer geld te verdienen dan je nu doet.

Manieren om geld te verdienen

Er zijn talloze manieren om geld te verdienen. Hierbij een aantal ideeën:

Een baan

  • Heb je al een baan? Soms loont het om van baan te veranderen, zeker als je goed bent in je werk en een aantal jaar ervaring hebt.
  • Je kunt ook om opslag vragen. Laat zien dat je hard werkt en meedenkt waar nodig, dan zijn er vast mogelijkheden voor opslag.
  • Vraag naar doorgroeimogelijkheden en wat je daarvoor moet doen

Een 2e baan

Om extra geld te verdienen kun je ook op zoek gaan naar een parttime baan naast je gewone baan. In winkels kun je vaak ’s avonds en in het weekend werken. Ook klantenservice banen zijn vaak flexibel en kunnen soms zelfs vanuit huis gedaan worden.

Ik las laatst over iemand die zijn uitgaven baseerde op zijn 2e baan en daardoor zo’n 95% van zijn primaire inkomen kon besparen elke maand. Dat tikt lekker aan!

Side hustles / hobbyen / klusjes doen

Je kunt ook op zoek naar een side hustle. Dit is een bijbaantje, hobby of klein eigen bedrijfje waar je wat mee verdient. Een paar voorbeelden:

  • Oppassen op kinderen in de buurt
  • Honden uitlaten of op honden (of andere dieren) passen tijdens vakanties
  • Bij mensen thuis schoonmaken
  • Voor Uber rijden

Een eigen bedrijf beginnen

Een bedrijf beginnen is tegenwoordig helemaal niet zo moeilijk meer. Een bezoekje aan de KvK en je kunt al snel beginnen. Heb je een goed idee? Ga ervoor!

En je hebt lang niet altijd een startkapitaal nodig. Een computer is vaak al voldoende. Denk aan webdesign services, een blog starten, dropshipping of zelf apps maken.

Vaak kun je een bedrijfje prima naast je full- of parttime baan starten totdat het is opgebouwd en je er voldoende mee verdient om te stoppen met je baan in loondienst.

Sluit Menu