Start Jouw Reis Naar Een Financieel Onafhankelijk Leven Hier

Wil je financieel onafhankelijk worden?
Ben je het zat om je zorgen te maken over geld?
Wil je de vrijheid hebben om te doen wat je wilt?

Een financieel onafhankelijk leven is binnen handbereik als je de juiste stappen zet!

Welkom bij Besteren

Besteren is een samengesteld woord van de woorden van BESparen en invesTEREN. Twee belangrijke stappen om een financieel onafhankelijk leven te bereiken.

In de media zie ik regelmatig dat steeds meer mensen in de schulden zitten en niet rond kunnen komen. Ik hoop met deze website mensen te kunnen helpen bij het aflossen van hun schulden en om uit de problemen te komen en te blijven.

Geldzorgen geven stress en dat kan leiden tot allerlei lichamelijke en psychische klachten. Het is daarom van belang om zo snel mogelijk te zoeken naar oplossingen om van deze zorgen af te komen.

Op deze website kun je artikelen vinden over geld gerelateerde zaken. Dagelijks werk ik aan nieuwe artikelen en ideeën voor deze website om zoveel mogelijk mensen op een zo goed mogelijke manier te kunnen helpen.

Al helpt deze website één gezin uit de problemen te komen, dan heeft mijn site zijn werk al gedaan en ben ik ontzettend blij dat ik hiermee ben begonnen.

Drie stappen

Een financieel onafhankelijk leven is bereikbaar in slechts 3 stappen:

  1. Geld verdienen
  2. Geld besparen
  3. Investeren

Uiteraard komt er iets meer bij kijken, maar deze drie stappen vormen de basis. Als je je consequent aan deze stappen houdt, kun jij ook een financieel onafhankelijk leven vol met opties en vrijheid bereiken.

In 2017 ben ik begonnen met investeren en in 2018 begon ik me hier meer in te verdiepen en leerde ik de principes van FIRE kennen. FIRE staat voor Financial Independence, Retire Early.

Voor mij persoonlijk is vooral de FI van FIRE belangrijk. Ik hoef niet perse eerder te stoppen met werken, zolang ik maar kan doen wat ik leuk vind.

Als je financieel onafhankelijk bent, heb je de vrijheid om te doen wat je wilt. Misschien vind je je baan geweldig, dan blijf je dat gewoon doen. Maar misschien start je liever een eigen bedrijf of wil je de wereld rondreizen?

Het gaat erom dat je keuzes hebt als je niet meer afhankelijk bent van je loonstrookje.

Over de auteur

Ik ben Janneke, 35 jaar en woon samen met mijn man, twee zoontjes en hond op een rustig plekje in Nederland.

Mijn man leeft al jaren vrij zuinig en geeft niet zoveel om materialistische zaken. Voor mij duurde het wat langer om in te zien dat spullen me niet gelukkig maken. Spullen proppen vooral ons huis vol, waardoor het altijd een chaos is. En chaos in huis is chaos in mijn hoofd.

Wat ons wel gelukkig maakt is herinneringen maken & leuke dingen doen met ons gezin. En dus gaan mijn man en ik graag af en toe uit eten en gaan we soms op vakantie of dagjes uit met onze jongens.

Zuinig zijn is vaak een leuke uitdaging, maar er zijn verschillen tussen zuinig zijn en simpelweg goedkoop zijn. Eten uit containers vissen of de wc niet doorspoelen na het plassen om te besparen gaat mij toch echt een brug te ver.

Het gaat om het zoeken van balans. Cadeautjes hoeven niet duur te zijn en je kunt ook plezier met je gezin of je vrienden beleven zonder geld uit te geven. En is het echt nodig om 3x per week uit eten te gaan? Thuis koken kun je ook leuk en gezellig maken!

Quote

Een mooie quote die ik goed bij mij en deze site vind passen is deze:

“If you don’t have any residual or passive income, or at least a plan for residual income, you’re living a very risky life. There is no security in a job, even a high paying one. Be smart and don’t rely on just one source of income.“
Ray Higdon

In het Nederlands komt dit neer op:
“Als je geen residueel* of passief inkomen hebt, of op zijn minst een plan voor residueel inkomen, leef je een zeer riskant leven. Er is geen zekerheid in een baan, zelfs een goedbetaalde. Wees slim en vertrouw niet op slechts één bron van inkomsten.”

* Residueel inkomen: Dit is een herhalend inkomen dat men lang na het verrichten van de oorspronkelijke werkzaamheden nog kan ontvangen.

Sluit Menu