De complete gids voor beginners: Investeren In Peer-to-Peer Lending [Of Crowdfunding]

In deze complete gids voor beginners zal ik je alles leren wat je moet weten om te starten met investeren in peer-to-peer (P2P) lending. P2P lending wordt ook wel crowdfunding, crowdlending of crowdinvesting genoemd.

investeren in p2p lending voor beginners

De gids behandelt de basis, de risico’s, waar je moet beginnen en hoe je het meeste uit je geld en je investeringen kunt halen.

Dit artikel kan affiliatielinks bevatten. Lees mijn disclaimer voor meer informatie.

P2P lending is het uitlenen van je eigen geld aan personen of bedrijven in ruil voor een overeengekomen rentepercentage. De uitlening vindt plaats via online platformen die geldschieters en leners matchen. Lees hier verder
Er worden allerlei (Engelse) afkortingen en termen gebruikt die onbekend zijn voor veel mensen. In dit artikel een uitleg van alle termen die je tegenkomt bij het investeren in P2P lending. Lees hier verder
Investeren is nooit zonder risico, houd dit altijd in gedachten! In dit artikel leg ik de verschillende risico’s uit. + Alleen geld gebruiken dat je over hebt Lees hier verder

Er zijn inmiddels tientallen P2P platformen in Europa. Hoe kies je het beste platform om mee te starten?

Lees hier verder

In dit artikel laat ik zien hoe je een account maakt in het platform Mintos en hoe je daar kunt beginnen met investeren. Door de toegevoegde screenshots wordt het hopelijk snel duidelijk.

Lees hier verder

Het is van belang om je geld te verdelen over meerdere platformen en leningen. In dit artikel leg ik ik uit waarom dat belangrijk is en hoe je dat doet.

Lees hier verder

Als je een platform hebt gekozen en je hebt je eerst geld geïnvesteerd, verdien je binnenkort je eerste rente! In dit artikel leg ik uit waarom het slim is om je verdiende rente te herinvesteren.

Lees hier verder

Als er iets onduidelijk is of als je vragen hebt, aarzel dan niet om een reactie achter te laten of neem contact met me op via social media of per e-mail.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Deze post heeft 3 reacties

 1. Hoi Janneke,
  Wat leuk hè een nieuwe blog en nog in het Nederlands ook. Ik ga je website eens goed doorlezen, want ik ben mij ook aan het oriënteren op crowd funding en vroeg me af of p2p lending ongeveer hetzelfde is als crowd funding.

  1. Hey!

   P2P lending is inderdaad hetzelfde als crowdfunding (of crowdlending). Al wordt het woord crowdfunding ook gebruikt voor projecten waar funding voor nodig is zonder dat je daar iets mee verdient. Bijvoorbeeld bij startups, waarbij je dan in ruil een artikel krijg of je naam ergens vermeld wordt.

   In mijn geval blog ik echt over investeren in leningen van particulieren en bedrijven waar ik een leuk rentepercentage op verdien, allemaal via platformen in Europa.

   Als je vragen hebt, weet je me te vinden!

   Groetjes,
   Janneke

Geef een reactie

Sluit Menu